Hösten 2020  ⁠–⁠ Septemberteatern m fl

“På Internationella kvinnodagen den 8 mars 2021 firas 100 år av kvinnlig rösträtt och Göteborg 400 år med en storslagen premiär av den nyskrivna Musikalen om Frigga. Bakom musikalen står fyra fria teater- och scenkonstgrupper i Göteborg som vill hylla och lyfta de Göteborgsbaserade kvinnor som gick före oss i kampen för kvinnlig rösträtt.”

De fyra göteborgsbaserade scenkonstgrupperna Septemberteatern, Altitudteatern, Skapet och Typ Vuxen sätter ihop en historisk musikal för att fira 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt och gav mig förtroendet att skapa en grafisk värld för att marknadsföra projektet. 

Med en känsla av förra sekelskiftets början i digital tappning skapades affischdesignen. Resultatet blev en blandning av slingrande art noveau-ornament, feministiska 70-talsnävar och starka digitala färger som kan användas i olika appliceringar för sociala medier såväl som i tryck. Den gula färgen hämtades direkt från den svenska rösträttskampens gula och vita färgpalett och blandades med lite tyngre aubergine och vinrött för att göra en dov blinkning till den engelska suffragettrörelsen som gick i lila.

Från och med hösten 2020 och fram till premiären av föreställningen kommer jag att skapa material löpande till sociala medier på instagramkontot @musikalenomfrigga och facebooksidan med samma namn.

Shopping Basket