Februari 2020  ⁠–⁠ Medelhavsmuseet

Skyltning och broschyr till museiutställningen Magiska mönster som öppnade på Medelhavsmuseet i januari 2020:

I Siwa, långt ute i egyptiska Sahara, har kvinnor i århundraden bevarat en urgammal kunskap om broderi som skydd mot öknens faror. De invecklade mönstren ansågs förr vara ett effektivt försvar mot både elaka väsen och avundsjuka blickar. Broderiet har idag förlorat en del av sin äldre innebörd, men symbolerna och deras benämningar ger fortfarande inblick i en magisk idévärld med rötter i Nordafrikas berberkultur.

Med inspiration från de magiska symbolerna och broderiet som social aktivitet tog broschyren form. Stansen på framsidan kan användas som mall för att brodera ett antal av symbolerna och färgvalet utgår från den färgpalett som används i traditionellt siwanskt broderi. Broschyren är en del av utställningens barnspår och innehåller ett antal uppdrag men kan utföra i utställningen. Mitt mål var att skapa en trycksak som uppmuntrar till interaktivitet, koncentration och samarbete mellan vuxna och barn.

Skyltningen i utställningen gick efter samma grafiska manér som broschyren med ett uttrycksfullt rubriktypsnitt och ett lättläst brödtexttypsnitt. Texten stansades ut på folie och monterades på valchromatskivor.

Shopping Basket