2018-2019

Göteborgs Waldorfgymnasium kontaktade Yrgo och behövde en ny grafisk identitet inför öppnandet av sin gymnasieskola. De ville anta ett ungdomligare formspråk för att bättre attrahera och kommunicera med sin målgrupp, utan att tappa kontakten med det formspråk och den kultur som finns inom Waldorfcommunityt. Tillsammans med min klasskamrat Sara Helsén antogs utmaningen och den nya grafiska identiteten blev klar under våren 2019. 

För att återkoppla till Waldorftraditionen valdes en färgpalett som rimmar med pedagogiken (lila för gymnasieåren) och en typografi som också är sammankopplad med Waldorf. För att föryngra valde vi ett grafiskt mönster med gradienter som syns bra i digital marknadsföring och som kan bryta av och skapa olika geometriska former som även de kan användas i pedagogiken. 

Vi tog fram underlag för tryckmaterial i form av broschyr och visitkort, och levererade även mallar för brevutskick och powerpointpresentationer. 

Att samarbeta med en kund så tidigt i utbildningen var väldigt givande och utvecklande och har gett mersmak för att arbeta mer med grafiska identiteter i framtiden.

Shopping Basket